Hírek

2019. március 4. 11:50

A rendvédelmi szervek parancsnokainak továbbképzése a Belügyminisztériumban

A Belügyminisztérium Személyügyi Helyettes Államtitkárságának szervezésében, 2019. január 29-én, a rendvédelmi szervek állományát érintő foglalkoztatási szabályok változásairól, valamint a KÖFOP-2.1.5–VEKOP-16-00001 azonosító jelű, „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című kiemelt projekt végrehajtásával kapcsolatos feladatokról a rendvédelmi szervek parancsnokai részére, miniszteri értekezlettel egybekötött továbbképzés került megrendezésre.

2018. október 12. 11:47

A 2017/2018-as tanév komplex szakmai vizsgáztatásainak tapasztalatai címmel szakmai rendezvényt szerveztek

A KÖFOP-2.1.5. VEKOP-16-00001 azonosítószámú „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című kiemelt projekt keretében, a rendészet és közszolgálat ágazatba tartozó iskolai rendszerű, a közszolgálati ügyintéző szakképzésben oktatók számára 2018. október 10-én „2017/2018-as tanév komplex szakmai vizsgáztatásainak tapasztalatai címmel” szakmai rendezvény és workshopot tartottak.

2018. szeptember 15. 13:19

A KÖFOP-2.1.5. VEKOP-16 Projekt keretében „A tehetségmenedzsment útjai” címmel műhelybeszélgetést és workshopot szerveztek a Belügyminisztériumban

A KÖFOP-2.1.5. VEKOP-16 Projekt „A tehetségmenedzsment teljes körű kidolgozása” alpontjának egyik fontos feladata a rendészeti tehetségmenedzsment rendszerének a kidolgozása, melyért a Projekt keretében megalakult Kiválasztási Munkacsoport felel.

2018. március 12. 14:51

BEFEJEZŐDÖTT A „HELYI VERSENYKÉPESSÉG-FEJLESZTÉSI KUTATÁSI PROGRAM” CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

A Belügyminisztérium a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-2.3.3-VEKOP-16-2016-00001 „Helyi versenyképesség-fejlesztési kutatási program” című konstrukció keretében 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2018. március 7. 15:18

BEFEJEZŐDÖTT A „HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁS INFORMÁCIÓS RENDSZER FEJLESZTÉSE ÉS BEVEZETÉSE - IKIR” CÍMŰ PROJEKT

A Belügyminisztérium a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-2.3.1-VEKOP-16 „Helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése” című konstrukció keretében 4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt stratégiai célja az volt, hogy olyan integrált működési és informatikai rendszer jöjjön létre, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben az ország összes településére kiterjedően olyan információk álljanak rendelkezésre, amelyek a helyi közszolgáltatások nyomon követését, elemzését és értékelését támogatják.

2018. január 22. 16:07

A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása

A Belügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen indította el azt a 6,5 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, 2020 végéig tartó projektet, amelynek célja a közszolgálat emberi-erőforrás gazdálkodás menedzsment eszközeinek fejlesztése, az életpályák működtetési feltételeit biztosító kormányzati, szervezeti és személyes közszolgálati kompetenciák fejlesztése.

2015. november 26. 13:01

Közbeszerzési konferenciát tartott a Belügyminisztérium

A Belügyminisztérium, mint a Szolidaritási Alapok, valamint a Belső Biztonsági Alap és a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapok Felelős Hatósága az európai uniós finanszírozásból megvalósuló projektek végrehajtása során kiemelten fontosnak tartja, hogy a közbeszerzési eljárások előkészítésében és lebonyolításában résztvevő munkatársak naprakész tájékoztatást kapjanak a közbeszerzések gyakorlati kérdései tekintetében.

2015. május 29. 9:21

Megtartották a DARIF projekt Zárókonferenciáját – sikeres két évet zárt a Belügyminisztérium nemzetközi rendészeti projektje

2015. május 12-13-án rendezték meg Budapesten, a Belügyminisztériumban a DARIF projekt Zárókonferenciáját, amelyen a két év alatt elért eredményeket mutatták be és a jövőbeli együttműködés alapjait is ismertették. A rendezvényen a projekt tíz tagországának magas szintű képviselőiből álló delegációk, valamint a magyar rendészeti, kormányzati és civil szféra képviselői vettek részt. A Zárókonferencia közel 80 résztvevője meghallgatta a projekt szakértőinek beszámolóit és a rendezvény zárásaként egyhangúlag elfogadta az együttműködés folytatására vonatkozó Közös Ajánlásokat.

2015. május 20. 12:24

A svájci támogatással megvalósuló „Közösségi Rendészeti Projekt – Az együttműködés alapú bűnmegelőzésért” keretében tájékoztató rendezvényre került sor 2015. május 19-én a Belügyminisztériumban

2012 és 2016 között, a Svájci-Magyar Együttműködési Programnak köszönhetően, 476 millió forintos svájci támogatással, a hazai támogatással együtt, összesen közel 560 millió forintból valósul meg a közösségi rendészet hazai modelljének kísérleti bevezetése Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden és Zalaegerszegen.

2015. május 12. 15:26

A Duna biztonságáról rendeznek nemzetközi konferenciát Budapesten

A Duna biztonságáról rendeznek nemzetközi konferenciát Budapesten. A program megnyitóján Berta Krisztina, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az országok közötti együttműködésnek nemcsak bűnügyi szempontból van jelentősége, hanem a folyami balesetek megelőzésében is.