A KÖFOP-2.1.5. VEKOP-16-00001 azonosítószámú „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című kiemelt projekt keretében, a rendészet és közszolgálat ágazatba tartozó iskolai rendszerű, a közszolgálati ügyintéző szakképzésben oktatók számára 2018. október 10-én „2017/2018-as tanév komplex szakmai vizsgáztatásainak tapasztalatai címmel” szakmai rendezvény és workshopot tartottak.

A Projekt „Új rendészeti és közigazgatási tárgyú OKJ-s szakképesítések, képzések előkészítése” alpontjának egyik fontos feladata az új közigazgatási tárgyú OKJ-s szakképesítések tananyagának kidolgozása, melyért a Projekt keretében megalakult Pályaorientációs Munkacsoport felel. A műhelybeszélgetés a szakiskolák gyakorlatának, pozitív és negatív tapasztalatainak a megismerése, azok hasznosítása a képzésekbe történő beilleszthetőségének a megvizsgálása érdekében került megtartásra.


A 2016/2017-es tanévtől, iskolai rendszerbe bevezetett 4+1, illetve 3+2 éves képzési formában, a köznevelés rendszerében megvalósuló szakképzés szakmai tantárgyaihoz tananyag kidolgozása a 30/2016. (VII. 31.) NGM rendelettel kihirdetett szakképzési kerettantervekhez illeszkedően a Közszolgálati ügykezelő, Közszolgálati ügyintéző, Rendészeti ügyintéző és Rendészeti őr szakképesítések vonatkozásában jelenleg is zajlik.
Az elkészült tananyagok, jegyzetek tansegédletként lesznek letölthetők a bmkszf.hu honlap oktatásigazgatás almenüjéből. A tananyagok elérhetővé válásáról értesítjük a képzésben érintett köznevelési intézményeket, szakképzési centrumokat, egyéb fenntartókat. 

A szakmai rendezvényen meghívott vendégelőadóként részt vettek:
Dr.Habil Kovács Gábor r.dandártábornok, Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettes úr, az általa bemutatott Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendvédelmi Karát népszerűsítő kisfilm az alábbi linken visszanézhető:
https://www.youtube.com/watch?v=_9S6g29NIO4
Csordás Katalin igazgató Budapesti Műszaki SZC Than Károly Ökoiskolája

A „Kapcsolódó dokumentumok” közé feltöltött, az előadáson elhangzott szakmai prezentációkat megnyitva további érdekes szakmai részletekkel találkozhatnak.


Külön felhívjuk figyelmüket, hogy a szakmai prezentációk mellett a Közszolgálati ügyintéző írásbeli vizsga tételsora szintén elérhető.