A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a Svájci Hozzájárulás Program Hivatala „Svájci Hozzájárulás” címmel fotópályázatot hirdetett. A pályázat célja olyan fotók vagy fotóetűdök – a továbbiakban együtt: Pályamű – elkészítése, amelyek összefüggésben állnak a Svájci-Magyar Együttműködési Program fejlesztési területeivel, és a fejlesztés szükségességére, a támogatás segítségével megvalósuló pozitív változásokra hívják fel a figyelmet.

Pályaművet a következő témakörökben lehet benyújtani:

1) Természet (például minden, a természetben megtalálható élőlény, képződmény, táj)

2) Ember és Társadalom (például az ember maga, illetve minden, az ember által alkotott tárgy és környezet, társadalom)

A fenti témakörökön túl, a további kategóriák meghatározásáról, valamint a nevezési feltételekről, a pályamű paramétereiről és az egyéb kritériumokról az alábbi linken lehet tájékozódni: http://www.nfu.hu/fotopalyazat

A két témakörön kívül lehetőség van Kreatív külön kategóriában is indulni, amelyre mind a két témakörben, illetve bármelyik kategóriában készített 3 darab képből álló fotóetűddel (egy történetet megjelenítő képsorozattal) lehet nevezni.

A részletes pályázati kiírásról bővebb információ itt, míg a fejlesztési területekről itt található, ami segítségül lehet a Pályamű elkészítéséhez.

Fentieken túl a fejlesztési területekkel összefüggésben további információt tartalmaz a Svájci Hozzájárulás – A lehetőségek széles skálája című kiadvány is, amely további inspirációt és ötleteket adhat a pályázaton való részvételhez. A kiadvány letölthető a Pályázat hivatalos honlapjáról.

Egy pályázó témakörönként legfeljebb összesen 3-3 darab Pályaművel (egyedi kép), ezen felül a Kreatív külön kategóriában további maximum 3 darab Pályaművel (etűd - 3 képből álló fotósorozat) pályázhat.

A Pályamű kizárólag elektronikus úton nyújtható be, az online felületen történő regisztráció keretében.

A fotókat 2013. október 25-én, éjfélig várják a szervezők.