Rendvédelmi pályaorientációs nap a gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyermekek és kísérők részére

Publikálva: 2023. február 16.

A Belügyminisztérium a KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú, „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című projekt vállalásaként szakmai célként fogalmazta meg, hogy az új szemléletű humánerőforrás utánpótlást biztosító rendszer kialakítása körében megvalósuljon az új szakképesítések kerettantervei alapján történő tananyagfejlesztés, valamint a közszolgálati pálya népszerűsítése, a pályaorientáció elősegítése.

Ennek a vállalásnak a keretében a Belügyminisztérium első alkalommal szervezett rendvédelmi pályaorientációs napot a gyermekvédelemben élő gyerekek számára 2022.február 1-jén a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban. Az esemény célja az volt, hogy az általános iskolás diákok megismerjék a rendvédelmi szervek munkáját.

Az interaktív nyílt napon a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervek a rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás mutatkozott be. A gyermekek és felnőtt kísérőik a pályaorientációs képzést folytató iskolák, valamint a rendőrképzést folytató képzőintézmények standjainál tájékozódhattak az intézmények által biztosított képzési lehetőségekről és a felvételi követelményekről, összesen 29 helyszínen.

Menü

Főoldal

Navigáció