A rendvédelmi HR új útjai

Publikálva: 2022. március 24.

„Új utakon a rendvédelmi HR tevékenység – rendvédelmi szakmai képzés és konferencia III.” címmel szakmai konferenciával egybekötött képzést szervezett a Belügyminisztérium a rendvédelmi szervek képviselőinek a 2022. március 22-23-án.

A rendezvény alapját a KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001  azonosítószámú, „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című projekt képezte, melynek célja a közszolgálati emberi-erőforrás gazdálkodás menedzsment eszközeinek fejlesztése, valamint az életpályák működtetési feltételeit biztosító kormányzati, szervezeti és személyes közszolgálati kompetenciák fejlesztése.

A konferenciával összekötött képzésen a személyügyi szakterület vezetői, szakértői, valamint a szervezeti döntéshozatalban közreműködő vezetők és munkatársak részletes képet alkothattak a projekthez kapcsolódó feladatokról, különös figyelemmel a várható változásokra és az új működési mechanizmusokra. 

Kovácsné dr. Szekér Enikő, a projekt szakmai vezetője megnyitó beszédében ismertette a megvalósított eredményeket és a személyügyi szolgáltatások megújításának igazgatási és jogszabályi alapjait.

A megjelentek részletes tájékoztatást kaptak a Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszer és a Személyügyi Támogató és Nyilvántartó Rendszer bevezetésével kapcsolatos folyamatokról és feladatokról.

A rendvédelmi szervek hivatásos állományának új, a kompetencia alapú kiválasztást is magában foglaló alkalmasság-vizsgálati rendszerének (KOMP-KLIR) gyakorlatba integrálásával kapcsolatos tapasztalatok feldolgozása is megtörtént, továbbá előadások hangoztak el a rendészeti tehetségmenedzsment rendszer és a rendvédelmi mentori programmal kapcsolatos aktualitásokról.

A projekt konzorciumi partnere, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is képviseltette magát a képzésen, ahol Verhóczki János r.ezredes, a pályára vonzás lehetőségeiről és a rendvédelmi szervező szakirányú továbbképzés tapasztalatairól tartott előadást.

Menü

Főoldal

Navigáció