A KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16 projekt keretében „A közigazgatás személyügyi tevékenységeinek változásai a Kormányzati Igazgatási Törvény tükrében” című szakmai rendezvény került megrendezésre

Publikálva: 2019. július 24.

A KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú, „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című kiemelt projekt szakmai vezetőségének szervezésében 2019. június 20-án „A közigazgatás személyügyi tevékenységeinek változásai a Kormányzati Igazgatási Törvény tükrében” című szakmai esemény a kormányzati igazgatási szervek személyügyi szakterületének vezetőinek, képviselőinek részvételével került megrendezésre, amely rendezvényt a Projekt konzorciumi partnerével, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen tartottunk.

A rendezvény témája, célja:
„A Kormányzati igazgatásról szóló törvény  jelentős változásokat hoz a személyügyi tevékenységben. Ez annak köszönhető, hogy nyitott, rugalmas szemléletet vezet be, amelynek lényege, hogy  a korábbinál jóval szélesebb körben a munkáltató  határozza meg a foglalkoztatási feltételeket, ehhez a jogszabályok csak keretjelleggel állapítanak meg normatív követelményeket. Ennek eredményeként a szervezetek saját maguk alakíthatják ki, például a kiválasztási,  bérezési,  továbbképzési vagy  létszám-gazdálkodási rendszerüket. Mindez más követelményeket támaszt a vezetőkkel és a  személyügyi szakemberekkel szemben. Az utóbbiak akkor tudnak támogatást nyújtani a vezetés számára a szervezet személyügyi rendszerének tervezéséhez, ha a jogi-adminisztratív feladatokon túlmenően, értenek a különböző HR-folyamatok kialakításához, fejlesztéséhez is.”

Az elhangzott előadások keretében bemutattuk mindazokat a szolgáltatásokat, módszertani fejlesztéseket, amelyeket a BM Személyügyi Központja, mint a közszolgálati életpálya fejlesztéséért felelős minisztérium dolgozott ki, és amelyek bevezetése a KIT-tel és végrehajtási rendeleteivel valósul meg.  Bízunk benne, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások megfelelő minőségben és módon tudják támogatni a munkáltatókat és a személyügyi szakterület munkáját. Ennek feltétele azonban, hogy elképzeléseinket és eredményeinket megismerjék az azokat alkalmazók, melyhez első körben ennek a szakmai napnak a keretében kívántunk lehetőséget biztosítani.


A szakmai rendezvény panelbeszélgetéssel zárult, amelyen a kormányzati igazgatási vezetők, mint mentorok és mentoráltjaik osztották meg tapasztalataikat, fogalmazták meg elvárásaikat a mentori programokkal és a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogrammal kapcsolatosan.


A rendezvénnyel kapcsolatban további hasznos információ olvasható a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honlapján:
https://akk.uni-nke.hu/hirek/2019/06/20/kutatasokkal-a-versenykepes-kozszolgalatert


Menü

Főoldal

Navigáció