A KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016 keretében „Projekt félidei rendezvény” került megrendezésre

Publikálva: 2021. szeptember 20.

A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” (KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001.) kiemelt projekt a kormányzati személyzetpolitika egyik legjelentősebb fejlesztési programja.

A 6,5 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projektet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen valósítja meg. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a  2022 végéig tartó program célja  a versenyképesség növelése, valamint a személyi állomány hosszú távon is fenntartható utánpótlása. 

A projekt a közszolgálat személyzeti utánpótlásának stabil és az aktuális igényekhez rugalmasan alkalmazkodni képes biztosítását célozza. Fontos célkitűzése a gyakorlattal ötvözött tudományos kutatás, különös tekintettel az új fejlesztések kidolgozása közötti szoros kapcsolat megteremtésére. 

2021. szeptember 17-én konferencián került bemutatásra  a munkáltatói jogkört gyakorló vezetőknek, a személyügyi szakterületek vezetőinek, szakértőinek és az ágazati és szervezeti döntéshozatalban közreműködő munkatársaknak az a három jelentős új informatikai rendszer, amelyek támogatást nyújtanak a jövőben a szervezetfejlesztési és a stratégiai döntések meghozatalához. A fejlesztések eredményeként gyors, korszerű, a közigazgatásban és rendvédelemben előzmények nélküli eszköztár jön létre, amelyek számos tevékenységet tesznek lehetővé az egyedi munkáltatói döntéshozataltól az érintett ágazatokat érintő komplex elemzésekig terjedően. 

A rendezvényen többek között bemutatásra került a közszolgálati személyzetpolitikai döntéshozatalt támogató Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszer (KSZDR) és a mintegy 25 éves személyügyi nyilvántartó rendszereket kiváltó Személyügyi Nyilvántartó és Támogató Rendszert (SZTNYR).

A résztvevők betekintést nyerhettek a személyzeti utánpótlást biztosító közszolgálati HR rendszer és tudásbázis fejlesztés keretében létrejött Közszolgálati Személyügyi Szolgáltatási Keretrendszer (KSZSZK) szolgáltatásaiba is. Utóbbi a már ismert KÖZIGÁLLÁS-t váltva a közszolgálati álláshirdetések új felülete lesz, amelynek segítségével a jövőben akár online állásbörzék keretében is megismerhetővé válnak a megpályázható közszolgálati állások. 

A rendvédelmi szervek hivatásos állományának új, a kompetencia alapú kiválasztást is magába foglaló alkalmasságvizsgálati rendszere, a KOMP-KLIR rendszer 2021. január 1-je óta működik, így a konferencia érdeklődői a gyakorlati működés elsődleges tapasztalatairól is tájékoztatást kaptak.

Menü

Főoldal

Navigáció