A COVID elleni védőoltások beadásával kapcsolatos személyi költségek

EFOP-7.1.2-23-2023-00001

A kedvezményezett neve: Belügyminisztérium

A támogatás összege: 13 699 999 312  Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezésének dátuma: 2023.12.31.

A projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt célja a COVID-19 világjárvány időszakában keletkezett, a nemzeti költségvetést súlyosan megterhelő kiadások elszámolhatóságának biztosítása – a WHO COVID-19 ajánlásait is figyelembe véve – elsődlegesen a COVID-19 világjárvánnyal közvetlenül érintett, a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók többletmunkája ellentételezése. 

A 2020. év elején kirobbant járvány elleni védekezés során kiemelt fontosságú a védőoltás lehetőségének biztosítása a lakosság számára. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) COVID-19 oltás nyilvántartása alapján azon Magyarország területén beadott, az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek engedélyezésére és felügyeletére vonatkozó uniós eljárások meghatározásáról és az Európai Gyógyszerügynökség létrehozásáról szóló 726/2004/EK Európai Parlament és a Tanács Rendeletének megfelelő COVID-19 oltóanyagok - társadalombiztosítás által finanszírozott egészségügyi ellátás keretében történő beadásának költségei kerülnek a támogatás terhére elszámolásra, amelyek nem az Országos Korházi Főigazgatóság (OKFŐ) által fenntartott intézményekben történtek.

A projekt keretében összesen 6 824 839 oltás beadása után történik elszámolás.

„Jelen felhívás forrását az Európai Szociális Alap biztosítja és a finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.”

Menü

Főoldal

Navigáció