Hírek

Közbeszerzési konferenciát tartott a Belügyminisztérium

Publikálva: 2015. november 26.

A Belügyminisztérium, mint a Szolidaritási Alapok, valamint a Belső Biztonsági Alap és a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapok Felelős Hatósága az európai uniós finanszírozásból megvalósuló projektek végrehajtása során kiemelten fontosnak tartja, hogy a közbeszerzési eljárások előkészítésében és lebonyolításában résztvevő munkatársak naprakész tájékoztatást kapjanak a közbeszerzések gyakorlati kérdései tekintetében.

Tovább a teljes cikkre

Megtartották a DARIF projekt Zárókonferenciáját – sikeres két évet zárt a Belügyminisztérium nemzetközi rendészeti projektje

Publikálva: 2015. május 29.

2015. május 12-13-án rendezték meg Budapesten, a Belügyminisztériumban a DARIF projekt Zárókonferenciáját, amelyen a két év alatt elért eredményeket mutatták be és a jövőbeli együttműködés alapjait is ismertették. A rendezvényen a projekt tíz tagországának magas szintű képviselőiből álló delegációk, valamint a magyar rendészeti, kormányzati és civil szféra képviselői vettek részt. A Zárókonferencia közel 80 résztvevője meghallgatta a projekt szakértőinek beszámolóit és a rendezvény zárásaként egyhangúlag elfogadta az együttműködés folytatására vonatkozó Közös Ajánlásokat.

Tovább a teljes cikkre

A svájci támogatással megvalósuló „Közösségi Rendészeti Projekt – Az együttműködés alapú bűnmegelőzésért” keretében tájékoztató rendezvényre került sor 2015. május 19-én a Belügyminisztériumban

Publikálva: 2015. május 20.

2012 és 2016 között, a Svájci-Magyar Együttműködési Programnak köszönhetően, 476 millió forintos svájci támogatással, a hazai támogatással együtt, összesen közel 560 millió forintból valósul meg a közösségi rendészet hazai modelljének kísérleti bevezetése Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden és Zalaegerszegen.

Tovább a teljes cikkre

A Duna biztonságáról rendeznek nemzetközi konferenciát Budapesten

Publikálva: 2015. május 12.

A Duna biztonságáról rendeznek nemzetközi konferenciát Budapesten. A program megnyitóján Berta Krisztina, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az országok közötti együttműködésnek nemcsak bűnügyi szempontból van jelentősége, hanem a folyami balesetek megelőzésében is.

Tovább a teljes cikkre

A DARIF Második Szakértői Munkacsoporti Ülése – a projekt utolsó szakértői szintű nemzetközi találkozója

Publikálva: 2015. február 9.


2015. január 27-28-án tartották a DARIF projekt Második Szakértői Munkacsoporti Ülését Budapesten. A kétnapos találkozó keretében a projekt tagországainak több mint 60 képviselője megvitatta és kiértékelte a projekt eredményeit és jövőbeli ajánlásait tartalmazó kiadvány előzetes tervét, melyet a munkacsoport-koordinátorok állítottak össze és küldtek meg még az ülést megelőzően.

Tovább a teljes cikkre

Lezárultak a DARIF projekt közös műveletei

Publikálva: 2014. december 10.


A Mohács Határkikötőben felállított ideiglenes koordinációs központból irányítva 2014. november 10-14. között megtartották a DARIF (Dunai Folyami Fórum struktúrájának létrehozása) projekt utolsó, Harmadik Közös Műveletét is (továbbiakban: művelet), amelyben a projekt megvalósításában közreműködő tíz ország, illetve a Frontex, az Europol, az Interpol, az Aquapol és az EUBAM képviselői vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

Korszerűsítette informatikai rendszerét a rendőrség a közép-magyarországi régióban

Publikálva: 2014. szeptember 25.

Az Európai Unió kétmilliárd forintos támogatásával korszerűsítette elektronikus feldolgozórendszerét a közép-magyarországi régióban a rendőrség - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) gazdasági főigazgatója csütörtökön Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

A DARIF Második Közös Művelete – újabb siker a nemzetközi rendészeti projektben

Publikálva: 2014. szeptember 1.

A DARIF (Dunai Folyami Fórum struktúrájának létrehozása) projekt Második Közös Műveletét 2014. július 21-25. között hajtották végre a Mohács Határkikötőben felállított ideiglenes koordinációs központból irányítva, a DARIF-ban résztvevő tíz ország, illetve a Frontex, az Europol, az Interpol és az EUBAM képviselői közös részvételével.

Tovább a teljes cikkre

A DARIF Első Közös Művelete és Extra Szakértői Munkacsoporti Ülése – félidőnél jár a nemzetközi rendészeti projekt

Publikálva: 2014. május 21.


A 2013 nyarán indult DARIF (Dunai Folyami Fórum struktúrájának létrehozása) című projekt megvalósítása során áprilisban megrendezésre került az Első Közös Művelet (továbbiakban: művelet), majd május közepén az Extra Szakértői Munkacsoporti Ülésen annak értékelését is megtartották. A műveletet április 7-11-e között hajtották végre a Mohács Határkikötőben felállított ideiglenes koordinációs központból irányítva, a DARIF-ban résztvevő tíz ország illetve a Frontex, az Europol és az EUBAM képviselői közös részvételével. A Budapesten, a Belügyminisztériumban május 13-14-én megrendezésre került Extra Szakértői Munkacsoporti Ülésen (továbbiakban: ülés) a tagországok hetven szakértője együttesen összegezte az Első Közös Művelet eredményeit, tapasztalatait, majd megvitatták annak tanulságait és irányt szabtak az idén júliusban, illetve novemberben esedékes Második és Harmadik Közös Műveletnek.

Tovább a teljes cikkre

Folytatódik a büntetés-végrehajtási szervezet informatikai rendszerének fejlesztése

Publikálva: 2014. január 27.

Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával a Belügyminisztérium megkezdte a „Felelősen, felkészülten a büntetés-végrehajtásban 2. ütem” című projektjének megvalósítását a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága konzorciumi együttműködésével. Az 500 millió Ft-os támogatásnak köszönhetően a fogvatartotti nyilvántartásban lehetővé válik a minősített adatok kezelése, valamint tovább korszerűsödik az informatikai környezet.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció